Een nieuw jaar betekent voor veel mensen een nieuwe start. Tijd om meer te bewegen, gezonder te eten of stoppen met roken. Je kent het wel: goede voornemens. In dit artikel geven we drie goede voornemens om je carrière op peil te houden.

Blijf bij

Wie denkt dat het met de digitalisering allemaal wel niet zo’n vaart zal lopen en dat er nog tijd genoeg is om hiermee aan de slag te gaan, heeft het mis. De ontwikkelingen gaan razendsnel. Digitalisering gaat een steeds grote impact krijgen op de arbeidsmarkt. Oude beroepen verdwijnen en nieuwe komen ervoor in de plaats.

Persoonlijke ontwikkeling
Door de digitalisering wordt echter de overstap naar ander werk relatief makkelijk, met behoud of zelfs toename van salaris. Om die overstap mogelijk te maken, moeten werknemers zich wel (kunnen) blijven ontwikkelen. Werknemers die zich bij laten scholen om de nieuwste ontwikkelingen het hoofd te bieden, zijn ook in de toekomst verzekerd van een baan. En het is goed voor je persoonlijke ontwikkeling om steeds nieuwe dingen te leren.

Een leven lang leren
En wist je dat de overheid een leven lang leren stimuleert? Hiervoor zijn verschillende regelingen en plannen ontwikkeld. Op de website van de Rijksoverheid vind je meer informatie over leren tijdens je loopbaan.

Kijk kritisch naar je carrière

Voor veel mensen geldt dat hun huidige baan niet zozeer het gevolg is van doordachte keuzes, maar vooral van allerlei toevalligheden. Bijvoorbeeld omdat ze taken van een zieke collega hebben overgenomen. Herkenbaar? Kijk eens met een kritische blik naar je eigen carrière. Krijg je daadwerkelijk energie van je werk? En krijg je kansen jezelf verder te ontwikkelen? Als je tevreden bent dan kun je vol overtuiging verder gaan. Lees het tekstgedeelte hieronder wanneer je niet tevreden bent met de baan die je momenteel hebt.

Nieuw jaar, nieuwe baan?
Gezonder eten, stoppen met roken, meer bewegen; ieder jaar nemen we ons voor dat voor elkaar te krijgen. Maar ook een nieuwe baan vinden blijkt wereldwijd een populair voornemen voor 2020. Een goed moment, want de krapte op de arbeidsmarkt is groter dan ooit. Voor het eerst in vijftig jaar zijn er net zoveel vacatures als werkzoekenden. Goed nieuws dus voor werkzoekenden.

Ontspan

Er komt meer informatie op ons af dan ooit tevoren. En het is moeilijk om dit allemaal een plekje te geven in ons brein. Het verwerken van informatie kan stress veroorzaken. In principe heeft iedereen weleens last van stress op het werk. Dat is op zich niet erg. Werkstress is zelfs goed, door de adrenaline die vrijkomt om te presteren. Maar iemand die continu stress ervaart, kan lichamelijke of psychische klachten krijgen en ziek worden. Letterlijk. En dat kan grote gevolgen hebben. Belangrijk om dit te voorkomen. Dat doe je door onder andere voldoende ontspanningsmomenten tijdens en naast je werk in te bouwen. Is dat niet voldoende? Maak het dan bespreekbaar met je leidinggevende.

Hulp nodig?

Wil jij jezelf verder ontwikkelen? Is het tijd voor de volgende stap in je carrière? Of wil je het roer volledig omgooien? Het team van JobIndustries helpt je daar graag bij. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Dat kan door te bellen naar 038 820 03 48 of een e-mail te sturen naar [email protected]. Zo biedt ons logistiek uitzendbureau diverse mogelijkheden, ook wanneer je wil werken in de logistiek zonder ervaring.