Wie is Ruben en waarom is hij dagelijks bij Cotap in Hasselt te vinden? Onze collega’s Ashley en Jasmijn hebben een bezoek gebracht aan Ruben bij Cotap om antwoord te krijgen op deze vragen.

Beschrijf jezelf in 3 woorden...
“Behulpzaam, doorzetter en ongeduldig.”

Beschrijf nu hoe jouw vrienden en familie jou omschrijven.

“Ongeleid projectiel, als ik ergens aan begin dan wil ik het direct goed doen, mezelf altijd van mijn beste kant willen laten zien, ook wel sociaal. Niet helemaal binnen de 3 woorden maar wel een pakkende beschrijving.”

Los van de 3 woorden, kan je jezelf voorstellen?

“Zeker! Ik ben Ruben Boer, 16 jaar, word in november 17 jaar en woon in Grafhorst. Ik werk sinds kort bij Cotap. Ik heb een zus van 19 jaar en een zusje van 12. Ik sleutel buiten werk graag aan brommers en ik vind het leuk om dingen te doen met familie en vrienden. Ik ben iemand die niet goed stil kan zitten en een avond op de bank is niks voor mij. Doordeweeks ben ik vaak te vinden met een klein groepje vrienden en in de weekenden zijn we vaak met een grotere groep van 20 a 30 man met wie we in de keet staan of bijvoorbeeld een festival bezoeken.”

Wat doe je precies bij Cotap?

“Ik kwam terecht bij Cotap via JobIndustries. Tijdens contact met JobIndustries gaf ik aan dat ik op zoek was naar een baan in het magazijn. Ze vertelden mij over Cotap en sinds kort ben ik begonnen als magazijnmedewerker.

Ik rijd rond op de elektrische pompwagen, pick orders en zoek de laminaatpakketten bij elkaar. Met de handscanner scan ik de barcodes, locaties en de stickers zodat dit gekoppeld kan worden. Als ik alle goederen bij elkaar heb verzameld dan tape ik dit in en zet ik het door naar een collega die het verder gaat sealen en verwerken.

Ik vind het fijn dat ik bij Cotap ruimte krijg. Als ik bijvoorbeeld in verband met school een dag niet kan werken, dan weet ik direct welke collega ik kan vragen of dit akkoord is, gelukkig is Cotap hier altijd makkelijk in.”

Een dag uit het leven van… Ruben, neem ons mee.

“De wekker gaat om 04:30 uur, waarna ik ga ontbijten en me klaarmaak voor de dag. Mijn haar doe ik niet want ik ben toch bezig in de loods. Na het aandoen van mijn werkkleren ga ik rond 05:00 uur met de elektrische fiets richting Hasselt en ongeveer een half uur later kom ik aan bij Cotap. Bij aankomst leg ik mijn spullen neer, groet ik alle collega’s, pak ik de pompwagen en scanner en ga ik aan de slag.

Gelukkig hebben we tussen het werken door tijd genoeg voor een bak koffie of wat fris, zo hebben we pauze om 08:00 uur, om 10:00 uur en de lunchpauze is van 12:30 tot 13:00 uur. Rond 14:45 uur kan ik de elektrische pompwagen weer op zijn plek zetten en ga ik op huis aan. Bij thuiskomst doe ik rustig aan en kijk ik wat tv, ga ik avondeten met het gezin en ’s avonds is er tijd genoeg om wat leuks te doen met vrienden.”

Wat vind je leuk aan het werken bij Cotap?

“Ik ben niet iemand die de hele dag achter een bureau kan zitten, laat mij lekker bezig zijn. Dat is ook de reden dat ik het werken als magazijnmedewerker bij Cotap zo leuk vind. Lekker druk in de weer en nooit stil hoeven zitten. Het is een gezellige club met wie ik werk en er is altijd tijd om even te kletsen met een collega. Je koppie erbij houden is belangrijk tijdens het werk. Ik vind het fijn dat ik mijn salaris elke donderdag gestort krijg, zo weet ik waar ik aan toe ben.”

Wat was je eerste indruk toen je bij Cotap binnenstapte?

“Ik wist niet helemaal wat ik kon verwachten. Ik heb eerder wel in de logistiek gewerkt maar dat was in de groente en fruit. Ik werd bij binnenkomst direct vriendelijk ontvangen en ik voelde direct dat er een goede sfeer hing.”

Je werkt natuurlijk via Jobindustries bij Cotap, hoe bevalt dat?

“Dat bevalt me goed! Als ik de meiden van JobIndustries een bericht stuur, ontvang ik binnen een half uur zeker wel antwoord. Dit antwoord is dan ook direct een antwoord waar ik wat mee kan. Daarnaast vind ik het fijn dat ik elke donderdag vast mijn salaris ontvang, zo weet ik waar ik aan toe ben.”

Wat wil je de lezer meegeven?

“Als je nog op zoek bent naar een baan, zou ik zeggen: Vooral doen! Er hangt bij Cotap een goede sfeer, je verdient goed, genoeg tijd voor een bakje koffie.”

Lijkt het werken bij Cotap jou ook interessant en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Dan komen wij graag met jou in contact voor de mogelijkheden. Van vakantiewerk, tot parttime tot dag- of avonddiensten, genoeg opties.

Lees er hier meer over: Vakantiewerk in Genemuiden? | Meld je aan bij JobIndustries - Jobindustries

Of stuur ons gerust een berichtje via: 06-22 68 38 51