SOOB Logo

Heftruckcertificaat halen? De cursus veilig werken met de heftruck bereidt je voor op een mooie toekomst als heftruckchauffeur. Bovendien is de cursus ook interessant voor vrachtwagenchauffeurs die geregeld goederen vervoeren met een heftruck. Zij kunnen de cursus veilig werken met de heftruck volgen in het kader van code 95. Dat betekent dat ze 7 code 95-theoriepunten ontvangen na het succesvol afronden van zowel het theorie- als praktijkgedeelte.

nascholing code 95
Waarom een heftruckcertificaat halen?
 • Bevordert de veiligheid.
 • Je bent beter inzetbaar voor werkgevers.
 • Je voldoet aan alle veiligheidseisen van verzekeraars en de Arbowet. 
 • Je kunt vellig en efficiënt werken met een heftruck.

Waarom de cursus heftruck volgen bij JobTrans?

 • Innovatief: we ontwikkelen geregeld nieuw lesmateriaal.
 • Expertise: we kennen de wet- en regelgeving binnen jouw sector.
 • Warm bad: goed verzorgde lunch en onbeperkt koffie, thee en frisdrank.
 • Fanatiek: we doen veel voor een tevreden klant. Cursus bij jou op locatie? Dat kan!
 • Flexibel: staat de gewenste datum er niet tussen? Neem contact op. We denken met je mee.
 • Verwachtingen overtreffen: volg de cursus heftruck en ontdek het zelf!
Interesse in de cursus heftruck?
Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.
Vraag offerte aan

Cursusagenda cursus heftruck

Selecteer de gewenste cursusdata via onderstaande filter. Staat de gewenste datum of locatie er niet tussen? Neem contact met ons op.

Datum Locatie Instructeur(s) Beschikbaarheid

Wanneer mag ik een heftruckcertificaat halen?

Iedereen vanaf 18 jaar of ouder mag zelfstandig een heftruck besturen. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan mag je vanaf 16 jaar je heftruckcertificaat halen. Echter mag je dan alleen onder begeleiding een heftruck besturen en vervolgens mag je vanaf 18 jaar de heftruck zelfstandig besturen.

Wat ga je leren?

Kennis

 1. Je kent de relevante wet- en regelgeving
 2. Je kent de effecten op het milieu

Inzicht

 1. Je kan de werkwijze van materiaal en materieel benoemen
 2. Je kan het effect van belading en belasting noemen
 3. Je begrijpt het belang van ergonomie

Toepassing

 1. Je past veiligheid toe in het gebruik van materiaal en materieel tijdens het laden en lossen
 2. Je past een goede rijtechniek toe

Cursus op eigen locatie of locatie JobTrans

Met onze flexibele invulling van lesmethode, inhoud en opleidingslocatie kunnen we aan elke opleidingswens voldoen. Kun je de gewenste locatie niet vinden? Je kunt de cursus veilig werken met de heftruck ook bij jou op locatie laten plaatsvinden. Uiteraard kun je ook voor één van onze opleidingslocaties of een andere externe locatie kiezen.

Profiteer van €125,- SOOB-subsidie

Heeft jouw bedrijf recht op SOOB-subsidie? Dan kan je dat bij JobTrans inzetten voor diverse theorie code 95-cursussen. JobTrans voldoet aan de eisen, die gesteld zijn aan de certificeringen. Op grond daarvan heeft het Sector Transport en Logistiek (STL) ons het certificaat 'gecertificeerd opleider Transport & Logistiek' versterkt. Als je gebruik wil maken van SOOB-subsidie is het van belang dat je dit bij je aanmelding doorgeeft, zodat we je subsidieaanvraag in kunnen dienen. Voor de cursus veilig werken met de heftruck is €125- SOOB-subsidie beschikbaar.

Behaal 7 code 95-theoriepunten

Deelname aan de cursus veilig werken met de heftruck kan bij het CBR, ook wel CCV, voor 7 nascholingsuren worden geregistreerd en telt mee voor de theoriepunten voor de Richtlijn Vakbekwaamheid (code 95). Als je de cursus veilig werken met de heftruck in het kader van code 95 wil volgen, is het van belang dat je bij je aanmelding doorgeeft. Dan kunnen wij je aanmelding en registratie bij het CCV voor je verzorgen.

Wet- en regelgeving code 95

Iedere beroepschauffeur heeft te maken met de verplichte nascholing code 95. Er zijn een aantal punten waarmee zij rekening dienen te houden:

 • Code 95 is vijf jaar geldig, gerekend vanaf de datum van de afgifte van het rijbewijs.
 • Iedere 5 jaar een nascholing van 35 uur te volgen is verplicht, waarvan min. 7 uur praktijk code 95.
 • Je mag in een nascholingscyclus één cursus herhalen en de overige cursussen dienen uniek te zijn.
 • Je mag in een nascholingscyclus maximaal 3 e-learnings (12 uur) volgen. De overige cursussen moeten volledig klassikaal.
 • Extra uren kunnen niet worden opgespaard voor een volgende nascholingscyclus.

Over JobTrans

code 95 uren
Start met leren en wij doneren

Wist je dat JobTrans per cursist 1 euro doneert aan Villa Joep? Het totaalbedrag zal JobTrans aan het einde van het jaar verdubbelen. Villa Joep is een fonds dat de strijd tegen neuroblastoom kinderkanker en JobTrans draagt hieraan bij met de actie 'start met leren en wij doneren'.

Meer weten over de cursus heftruck?

JobTrans is dé code 95-specialist van Nederland. Zo hebben we jarenlange ervaring in het geven van onder andere de cursus veilig werken met de heftruck. Heb je nog vragen, wil je meer informatie of kunnen we je helpen bij het inplannen van code 95-theoriecursus? Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt. Onze opleidingscoördinatoren helpen je graag verder op het gebied van de cursus veilig werken met de heftruck.