Wil jij graag actief aan de slag om jouw werk slimmer en handiger te organiseren? En leren hoe je jouw klanten nog beter kunt helpen? Tijdens deze training geven we je een korte introductie in het Lean gedachtegoed. Vraag vrijblijvend een offerte aan via onze website.
Lean is een manier van werken waarbij je kijkt naar wat wel en niet waardevol is voor de klant. Dit noemen we klantwaarde. Wat ziet de klant als toegevoegde waarde en waarvoor is de klant dus bereid te betalen? Alles wat geen waarde toevoegt noemen we binnen Lean Verspilling. Vaak voeren bedrijven nog ontzettend veel overbodige stappen uit. Dit kunnen bijvoorbeeld verspillingen zijn op het gebied van wachttijden, voorraad of onnodig transport.
Het is belangrijk om de activiteiten die waarde toevoegen te behouden en te optimaliseren. De activiteiten die geen waarde toevoegen moeten zoveel mogelijk verwijderd worden. Dit doe je door gestructureerd en logisch na te denken. Lean is hierdoor toepasbaar op elk niveau in een organisatie en op elk bedrijfsproces. 
Als processen in een bedrijf Lean zijn, dan worden alle activiteiten in één keer succesvol, dus foutloos, en zonder verspillingen uitgevoerd. En dat niet eenmalig, maar continu.
Lean betekent dus ook dat het niet stopt na één keer kritisch kijken naar een proces. Het is een voortdurend proces van verbeteren. Verbeteren in kleine stapjes. Het gaat daarbij niet om harder werken, maar om slimmer werken. Dit zorgt onder andere voor meer plezier in het werk, betere prestaties en tevreden klanten. 
Doel van de training Introductie in Lean
Na afloop van de training introductie in Lean ben je op de hoogte van de basisbeginselen van Lean en kun je je eerste stappen zetten op het gebied van continu verbeteren. Je weet hoe je mee kunt helpen om in jouw organisatie handiger en slimmer te werken. 
Onderwerpen 
  • Wat is Lean?
  • 5S
  • Verspillingen
  • Continue verbeteren
  • Kaizen
  • Kanban
  • Houding en gedrag bij veranderen

Overige informatie over de training Introductie in Lean
  • Studieduur: keuze uit ééndaagse of tweedaagse training
  • Opleidingsniveau: de training Introductie in Lean is bedoeld voor iedereen die aan de slag wil met Lean en continu verbeteren. Een vooropleiding is niet noodzakelijk.
  • Doelgroep: iedereen die aan de slag wil met Lean en continu verbeteren.

Meer weten over de training Introductie in Lean?
Wil jij graag actief aan de slag om jouw werk slimmer en handiger te organiseren? En leren hoe je jouw klanten nog beter kunt helpen? Meld je dan aan voor de training Introductie in Lean. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over de training Introductie in Lean.