JobIndustries is gespecialiseerd in het verzorgen van verschillende rijopleidingen, waaronder rijopleiding B. Voor het behalen van je rijbewijs van de personenauto dien je de volgende twee examens te behalen: theorie en praktijk. Om je optimaal te ondersteunen bij het halen van je rijbewijs kun je bij ons zowel theorieles als praktijklessen volgen. Rijbewijs B is 10 jaar geldig. Neem contact op met een van onze vestigingen om je aan te melden voor rijopleiding B via JobIndustries.

Theorieles voor rijopleiding B
Theorieles voor rijopleiding B bieden wij aan middels e-learning. Dat betekent dat je het theoriegedeelte leert met een leermodule voor de computer. Een groot voordeel is dat je op een eigen gelegen moment de theorie in je eigen tempo kunt leren.

Hoe ziet het theorie-examen eruit?
Het theorie-examen bestaat uit de volgende 65 vragen die je via de computer beantwoord:

  • 25 vragen over gevaarherkenning (onderdeel 1)
  • 30 vragen over verkeersregels (onderdeel 2)
  • 10 vragen over verkeersinzicht (onderdeel 2)

Wanneer je voor onderdeel 1 minstens 13 vragen goed hebt ben je geslaagd voor het onderdeel gevaarherkenning. Voor verkeersregels en verkeersinzicht (onderdeel 2) ben je geslaagd wanneer je minstens 35 vragen goed hebt beantwoord.

Hoe ziet rijles voor rijopleiding B eruit?
Voordat we starten met het volgen van rijles bespreken we jouw wensen en hier stemmen we de rijlessen op af. Onder begeleiding van een professionele rijinstructeur ga je veilig de weg op. Op verschillende wegen binnen en buiten de bebouwde kom zal je het rijgedrag en verkeersinzicht met de personenauto leren. Ook leer je de bijzondere verrichtingen en het rijden op navigatie.

Hoe ziet het praktijkexamen B eruit?
Het examen duurt in totaal 55 minuten. De examenrit zelf duurt ongeveer 35 minuten. Voorafgaand aan de examenrit wordt op het parkeerterrein een ogentest gedaan. Je leest het kenteken van een stilstaande auto op ongeveer 25 meter afstand. Als voorbereiding op de examenrit kan de examinator jou nog enkele vragen stellen over de auto. Vervolgens rijd je voor een deel zelfstandig naar een bepaalde bestemming. Voor het andere deel rijd je op aanwijzingen van de examinator. Die kijkt of je veilig en zelfstandig rijdt. Daarbij let hij onder meer op de beheersing van de auto, kijkgedrag en voorrang verlenen. Dat geldt voor alle zeven examenonderdelen.

De toelatingseisen

  • Voor het theorie-examen geldt: minimaal 16 jaar voor theorie-examen.
  • Voor het praktijkexamen geldt: geslaagd voor het theorie-examen en minimaal 17 jaar.

Wat moet je meenemen naar het theorie-examen?

  • Een geldig identiteitsbewijs.
  • De bevestiging reservering voor het theorie-examen met daarin je reserveringsnummer.

Wanneer je geslaagd bent voor je theorie-examen is deze 1,5 jaar geldig. Je mag nu praktijkexamen doen.

Wat moet je meenemen naar het praktijkexamen?

  • Een geldig identiteitsbewijs.
  • De uitnodiging voor je praktijkexamen.
  • Het formulier 'zelfreflectie'. Vul dit van tevoren in.

Wanneer je geslaagd bent voor je praktijkexamen kun je de dag na je examen je rijbewijs aanvragen bij de gemeente waar je staat ingeschreven.

Gezondheidsverklaring
Voordat je praktijkexamen kunt reserveren, dien je een gezondheidsverklaring in te dienen bij het CBR. Dit is een verklaring met informatie over je lichamelijke en geestelijke gezondheid, zodat het CBR kan bepalen of iemand rijgeschikt is en/of er nog een aanvullende verklaring of oordeel van een arts nodig is.

Pakketkeuze

Pakketten

15 lessen + examen

Tarief incl. btw

€ 1.170,-=

23 lessen + examen

€ 1.650,-

27 lessen + examen

€ 1.890,-

33 lessen + examen

€ 2.250,-

35 lessen + examen

€ 2.370,-

Meer weten over rijopleiding B?
Ben je op zoek naar meer informatie of ben je benieuwd wat wij hierin voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op. Wij kunnen je informeren over de mogelijkheden en geven je graag meer advies. Voor elke wens bieden wij een passende rijopleiding B.