JobIndustries is gespecialiseerd in het verzorgen van verschillende rijopleidingen, waaronder rijopleiding CE. Voor vrachtwagenchauffeurs die achter de vrachtauto een aanhangwagen of oplegger willen voeren met een toegestane maximummassa van meer dan 750 kg, is het rijbewijs CE verplicht. Voor beroepsmatig gebruik moet de vrachtwagenchauffeur bovendien de Code 95 hebben. Voor het behalen van je CE-rijbewijs is enkel een praktijkopleiding nodig. Het vrachtwagenrijbewijs E achter C is 5 jaar geldig. Neem contact op met een van onze vestigingen om je aan te melden voor rijopleiding CE via JobIndustries.

Hoe ziet rijopleiding CE eruit?

Voordat we starten met het volgen van rijles bespreken we jouw wensen en hier stemmen we de rijlessen op af. Om het aantal lessen te bepalen voor je rijopleiding, wordt er ook altijd een intest gereden van circa 2 uur. Onder begeleiding van een professionele rijinstructeur ga je veilig de weg op. Op verschillende wegen binnen en buiten de bebouwde kom zal je het rijgedrag en verkeersinzicht met de vrachtauto en aanhangwagen leren. Ook leer je het aan- en afkoppelen, de bijzondere verrichtingen en het rijden op navigatie. Al onze instructeurs hebben een geldige instructiepas en worden regelmatig bijgeschoold.

Hoe ziet het praktijkexamen van rijopleiding CE eruit?
Tijdens je examen word je getoetst op de volgende onderdelen:

 • Rijgedrag
 • Bijzondere verrichtingen
 • Voertuigbeheersing
 • Ergonomie
 • Veiligheid

Ook is het gebruik van een navigatiesysteem een standaard opdracht in het praktijkexamen.

Om praktijkexamen voor rijopleiding CE te doen, dient je eigen verklaring en medische keuring door het CBR te zijn vrijgegeven. Wanneer je geslaagd bent voor je praktijkexamen wordt er een verklaring van rijgeschiktheid naar het RDW gestuurd. De verklaring is 3 jaar geldig.

De toelatingseisen

 • een geldig Nederlands rijbewijs C
 • Voor het aanvragen van het rijbewijs CE zonder Code 95 moet je minimaal 21 jaar zijn
 • Voor het aanvragen van het rijbewijs CE met Code 95 moet je minimaal 18 jaar zijn

Wat moet je meenemen naar het praktijkexamen voor rijopleiding CE?

 • een geldig Nederlands rijbewijs C
 • de bevestiging reservering
 • een examenvoertuig

Wanneer je geslaagd bent voor je praktijkexamen kun je de dag na je examen je rijbewijs aanvragen bij de gemeente waar je staat ingeschreven.

Gezondheidsverklaring en medische keuring
Voordat je praktijkexamen kunt reserveren dien je een gezondheidsverklaring in te dienen bij het CBR. Dit is een verklaring met informatie over je lichamelijke en geestelijke gezondheid, zodat het CBR kan bepalen of iemand rijgeschikt en/of er nog een aanvullende verklaring of oordeel van een arts nodig is. Voor rijopleiding CE dien je naast een gezondheidsverklaring ook een medische keuring te ondergaan. Deze keuring mag alleen worden uitgevoerd door een gecertificeerde arbo-arts of bedrijfsarts en laat zien of chauffeurs veilig de weg op kunnen. Wanneer je medisch bent goedgekeurd, wordt er een verklaring van een geschiktheid naar de RDW gestuurd. Deze is 1 jaar geldig. Wij zullen je er tijdens je rijopleiding CE meer over vertellen.

Meer weten over rijopleiding CE?
Ben je op zoek naar meer informatie of ben je benieuwd wat wij hierin voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op. Wij kunnen je informeren over de mogelijkheden en geven je graag meer advies. Voor elke wens bieden wij een passende rijopleiding CE.