Volg via JobIndustries de module calculatie voor de vakbekwaamheid voor transportondernemers! Wil je een transportbedrijf beginnen of overnemen? Of eigen rijder worden? Dan word je zelfstandige in het wegvervoer en ga je beroepsgoederenvervoer doen: het vervoer van goederen van derden met vrachtwagens tegen betaling. De wet schrijft voor dat je dan moet beschikken over een communautaire vergunning. Ook wel NIWO-vergunning of Eurovergunning genoemd. Je kunt je vergunning aanvragen via de NIWO.

Doel van de vakbekwaamheid voor transportondernemers
JobIndustries leidt je op voor de getuigschriften van vakbekwaamheid voor nationaal en internationaal beroepsvervoer voor goederen op de weg van het CCV. Onder begeleiding van ervaren docenten zorgen wij er met een duidelijk en compleet opleidingsproject voor dat je zo snel mogelijk je ondernemersdiploma haalt.

Opleidingsprogramma
De vakbekwaamheid voor transportondernemers bestaat uit de volgende zes modules:

 1. Personeelsmanagement 
  Wetgeving en regels op het gebied van het inzetten, ontwikkelen en stimuleren van medewerkers.
 2. Financieel Management 
  De belangrijkste bedrijfskundige en financiële aspecten komen aan bod.
 3. Bedrijfsmanagement
  Het schrijven van een ondernemingsplan.
 4. Wegvervoer Goederen Deel 1
  Wetgeving voor ondernemers in het goederenvervoer, verschillende soorten vervoer, infrastructuur en beheer van het wagenpark.
 5. Wegvervoer Goederen Deel 2
  Onderwerpen gerelateerd aan internationaal ondernemen, zoals: internationale wetgeving.
 6. Calculatie
  Het opzetten van een kostprijsberekening.

Examen 
Voor iedere module leg je een examen bij het CCV af. Elk afzonderlijk examen dient met een voldoende te worden afgesloten. Voor ieder examen dat je hebt behaald, ontvang je een certificaat met een geldigheidsduur van 5 jaar. Zodra je alle examens hebt gehaald, ontvang je een diploma. Met het diploma kun je de communautair vergunning aanvragen.

Vrijstelling
Voor enkele modules kun je een vrijstelling krijgen. Bekijk de vrijstellingslijst om te bekijken of je hier voor in aanmerking komt.

Duur van de vakbekwaamheid voor transportondernemers
Voor de vakbekwaamheid voor transportondernemers geven wij een aantal keer per jaar en kun je binnen twee maanden afronden. Bekijk onze cursusagenda voor de actuele data.

Opleidingskosten
De opleidingskosten zijn fiscaal aftrekbaar. Daarnaast kunnen bedrijven die SOOB afdragen, voor de opleiding NIWO SOOB-subsidie aanvragen. Dat levert je extra veel voordeel op.

 • Prijs: € 4.800,- incl. examenkosten en exclusief btw
 • SOOB-subsidie: ja

Neem contact met ons op
Wil jij graag transportondernemer worden? De vakbekwaamheid voor transportondernemers via JobIndustries is de juiste route. Schrijf je in via onze website. Naast de vakbekwaamheid voor transportondernemers, biedt JobIndustries meerdere opleidingen binnen de Transport en Logistiek aan. Wil je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over de vakbekwaamheid voor transportondernemers.