SOOB Logo

Wil je je heftruckcertificaat halen? Met de e-learning heftruck bereiden wij je voor op een mooie toekomst als heftruckchauffeur.

De voordelen

  • Bevordert de veiligheid.
  • Je bent beter inzetbaar voor werkgevers.
  • Je voldoet aan alle veiligheidseisen van verzekeraars en de Arbowet. 
  • Je kunt vellig en efficiënt werken met een heftruck.
Je heftruckcertificaat via e-learning halen?
Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.
Vraag offerte aan
nascholing code 95
Waarom een heftruckcertificaat halen?

Werken met een heftruck moet veilig gebeuren en daarom zijn er bepaalde eisen aan een heftruckcertificaat halen verbonden. Tijdens de e-learning heftruck leren wij je hoe je veilig een heftruck kunt besturen en voldoe je als werknemer aan de eisen van de Arbowet, wat weer verplicht is voor de verzekering mocht er iets misgaan.

Wat leer je tijdens de e-learning heftruck?

De e-learning heftruck bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Onder andere de volgende onderwerpen worden behandeld:

  • De juiste manier om pallets in een inrijstelling te plaatsen en eruit te halen.
  • Visueel inspecteren en de werking van heftruck controleren.
  • Vaardig sturen en juist voordraaien met een heftruck.
  • Het veilig laden van trailers en gebruik kopschot.
  • Parkeren op de juist plek en gebruik parkeerrem.
  • Wet- en regelgeving.

Wanneer mag ik een heftruckcertificaat halen?

Iedereen vanaf 18 jaar of ouder mag zelfstandig een heftruck besturen. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan mag je vanaf 16 jaar je heftruckcertificaat halen. Echter mag je dan alleen onder begeleiding een heftruck besturen en vervolgens mag je vanaf 18 jaar de heftruck zelfstandig besturen.

E-learning: waar en wanneer het jou uitkomt

Voor de cursus heftruck kun je kiezen uit twee opleidingsvarianten: klassikaal of e-learning. Wil je de cursus volgen op een moment dat het jou uitkomt? Kies dan voor e-learning. In deze opleidingsvariant volg je het eerste gedeelte van de cursus op je eigen tempo op afstand. Voor het tweede gedeelte (3 uur) kom je naar de desbetreffende cursuslocatie. Interesse in de reguliere cursus heftruck? Klik dan op onderstaande button.

JobTrans
Cursus op locatie naar keuze

Met onze flexibele invulling van lesmethode, inhoud en opleidingslocatie kunnen we aan elke voldoen. Wil je het tweede dagdeel van de e-learning (klassikale gedeelte) bij jou op locatie laten plaatsvinden? Dat kan! Uiteraard kun je ook voor één van onze opleidingslocaties of een andere externe locatie kiezen.

Behaal 7 code 95-punten

Deelname aan de e-learning heftruck kan bij het CBR, ook wel CCV, voor 7 nascholingsuren worden geregistreerd en telt mee voor de theoriepunten voor de Richtlijn Vakbekwaamheid (code 95). Als je de e-learning heftruck in het kader van code 95 wil volgen, is het van belang dat je bij je aanmelding doorgeeft. Dan kunnen wij je aanmelding en registratie bij het CCV voor je verzorgen.

Profiteer van SOOB-subsidie

Heeft jouw bedrijf recht op SOOB-subsidie? Zo ja, dan kom je vaak in aanmerking voor een subsidie. Onze opleidingscoördinatoren helpen je daar graag bij. JobTrans voldoet aan de eisen, die gesteld zijn aan de certificeringen. Op grond daarvan heeft het Sector Transport en Logistiek (STL) ons het certificaat 'gecertificeerd opleider Transport & Logistiek' versterkt. Als je gebruik wil maken van SOOB-subsidie is het van belang dat je dit bij je aanmelding doorgeeft, zodat we je subsidieaanvraag in kunnen dienen.

Aanmelden voor e-learning heftruck

Wil je graag advies op maat ontvangen over de e-learning heftruck? Neem vrijblijvend contact op met een vestiging bij jou in de buurt om de mogelijkheden voor een heftruckcertificaat te bespreken.