SOOB Logo

Met de cursus Veiligheidscertificaat Vorkheftruck bereiden wij je voor op een mooie toekomst als heftruckchauffeur. Bij de meeste bedrijven is de vorkheftruck niet meer weg te denken uit het logistieke proces. Is het een onmisbaar hulpmiddel geworden op jouw werkplek? Vraag vrijblijvend een offerte aan via onze website of neem voor meer informatie gerust contact op met één van onze vestigingen.

Doel van de cursus Veiligheidscertificaat Vorkheftruck
Helaas ontstaan er nog te veel ongevallen met heftrucks op deze werkplekken. Tijd voor verandering! De cursist leert veilig en efficiënt werken met een vorkheftruck. Veel medewerkers in een warehouse of magazijn werken (incidenteel) op een heftruck. Daarbij is het van groot belang te beseffen dat er vele mogelijke gevaren zijn aan het besturen van een heftruck. Juist bij het verplaatsen van een heftruck moet de nadruk liggen op veiligheid, voor de bestuurder en voor de overige werknemers.

Code 95
De cursus Veiligheidscertificaat Vorkheftruck is gecertificeerd. Dat betekent dat wanneer je in het bezit bent van rijbewijs C(E) of D(E) de uren van deze cursus meetellen voor de verplichte nascholing in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid (Code 95).

Mogelijkheid tot maatwerk
Met onze flexibele invulling van lesmethode en inhoud kunnen we aan elke wens op het gebied van cursussen voldoen. Ook wat de cursuslocatie betreft, bieden wij flexibiliteit. Zo kan de cursus bij jou op locatie plaatsvinden, maar je kunt ook voor één van onze opleidingslocaties of een andere externe locatie kiezen. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij bieden voor iedere wens een passende oplossing.

Inhoud van de cursus Veiligheidscertificaat Vorkheftruck (leerdoelen)
Hieronder vind je meer informatie over de leerdoelen van de cursus Veiligheidscertificaat Vorkheftruck, onderverdeeld in de categorieën: kennis, inzicht en toepassing.

Kennis:

 • De cursist kent de relevante wet- en regelgeving.
 • De cursist kent de effecten op het milieu.

Inzicht:

 • De cursist kan de werkwijze van materiaal en materiaal benoemen.
 • De cursist kan het effect van belading en belasting noemen.
 • De cursist begrijpt het belang van ergonomie.

Toepassing:

 • De cursist past veiligheid toe in het gebruik van materiaal en materiaal rijden het laden en lossen.
 • De cursist past een goede rijtechniek toe.

E-learning
De cursus Veiligheidscertificaat Vorkheftruck is tevens middels e-learning te volgen. De uitnodiging van de e-learning wordt 10 dagen voorafgaand aan de cursus verstuurd. De cursist heeft 10 dagen de tijd om de e-learning te doorlopen. De e-learning bestaat uit tekstuele leerstof, toegelicht met foto en videomateriaal. In de training komt de cursist diverse soorten opdrachten tegen. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten middels een eindtoets. Om door te gaan naar het volgende hoofdstuk dient de eindtoets afgesloten te worden met een positief resultaat van meer dan 70%. Om in aanmerking te komen voor de Code 95 punten, dient er minimaal 4 uur aan de e-learning besteed te worden. Deze 4 uur hoeven niet aansluitend gevolgd te worden. Na het behalen van de theorie wordt op de cursusdag het praktijkgedeelte afgenomen, om hier aan deel te kunnen nemen dient het theoriecertificaat overhandigd te worden aan de docent.  Het praktijkgedeelte duurt 3 uur.

Overige cursusinformatie

 • Geldigheid certificaat: 5 jaar
 • Soort cursus: theorie
 • SOOB-subsidie: ja
 • Aantal punten Code 95: 7
 • Studieduur: 1 dag
 • Opleidingsniveau: toegankelijk voor iedereen, geen vooropleiding nodig
 • Doelgroep: iedereen die werkt of gaat werken met een vorkheftruck

Meer weten over de cursus Veiligheidscertificaat Vorkheftruck?
Wil jij graag meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Onze adviseurs beantwoorden graag al jouw vragen over de cursus Veiligheidscertificaat Vorkheftruck.